Lopen in een kringetje, net als Simson toen hij gevangen genomen was.

Veel christenen lopen net als Simson in een kringetje. Zeg maar rustig miljoenen of wel een miljard mensen doen het. Wie steeds in een kringetje loopt raakt geestelijk afgestomd. Zo is het geloofsleven van veel kerkmensen niet meer dan een jaarlijks ritueel, namelijk het volgen van het kerkelijk jaar, dat begint met de Advent, dan kerst, vastentijd van zes weken, pasen, pinksteren en dat een paar maanden lang de eerste zondag na pinksteren, dan de tweede enz. totdat de advent weer begint.

Ik had dit al vaker aangekaard in het inloophuis van de Gereformeerde Gemeente. Daar volgen ze ook het kerkelijk jaar.

En ik had daar al gezegd, had Paulus het in zijn veertien brieven ook steeds maar over pasen, kerst en pinksteren? Nee hij had het nooit over het kerkelijk jaar, en ook niet zoals de bode engel het vandaag aan Benjamin Cousijnsen openbaarde, alleen maar over de wonderen en tekenen die Jezus toen deed,  maar Paulus sprak o.a. over zijn eigen ervaringen met Jezus Christus.

Een ander napraten is heel gemakkelijk en wordt na een tijd een saaie herhaling dat steeds saaier en saaier wordt.

Een mooi voorbeeld is dat Paulus het had over de doorn in zijn vlees in 2 Kor.12 : 7 – 9. Hoe een satans engel hem sloeg. Dus geen ziekte, wat veel mensen denken. Tegenwoordig hebben we ook een dienstknecht die niet over het kerkelijk jaar spreekt maar  “up tot date”  is, en boodschappen doorkrijgt van engelen van God en ook van Jezus Christus persoonlijk.

Ik ben zelf blij met deze boodschap van God aan Benjamin Cousijnsen van 19 april, dat Jezus Christus niet een vastgeroeste persoon is uit de bijbel maar altijd, dus ook nu Dezelfde is – Hebr. 13 : 8.

Meer boodschappen van God is te lezen op www.eindtijdnieuws.blogspot.nl

Robin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s